Treeo HOUT


Treeo HOUT boom groot

foto Cyrille Karam

Treeo HOUT

Drie jonge musici in een kleine en wendbare formatie. Bewegend langs de grenzen van repertoire en muziekstijlen, brengen zij originele programma’s vol energie. Sinds april 2016 vormen Marinda Kusters – fluit, Helmke Jansen – hobo en Thomas Dulfer – fagot, een ensemble dat met een aanstekelijk enthousiasme op het podium staat. Zij leerden elkaar kennen in de academie van het Nederlands Blazers Ensemble waar de persoonlijke maar ook zeker de muzikale klik meteen duidelijk was. En die klik viel ook anderen op: in februari 2017 won Treeo HOUT de grachtenfestival pitch voor bijzondere locatie Odeon Amsterdam. Als prijs won het ensemble daarmee een prominente plek in de programmering én Odeon als bijzonder concertpodium tijdens het Grachtenfestival 2017. Met een programma, bestaande uit evenzoveel genres en stijlen als dat er in de geschiedenis bestemmingen waren voor het Odeon, nam Treeo HOUT het publiek mee op een muzikale rondleiding door de geschiedenis van het pand.
In 2016 was Treeo HOUT ook al onderdeel van het Grachtenfestival in de serie Toekomstmuziek.

Treeo HOUT speelt regelmatig concerten door het hele land en verzorgde daarnaast optredens op radio en televisie. Het Grachtenfestival maakte in 2017 een korte reportage over het concert in Odeon.

 

 

Huidig programma:  Wind|Streken
Minimal music, jazz en groot symfonisch werk, met drie houtblazers?! Treeo HOUT vertoont graag wat gekke capriolen en mixt klassiek met een knipoog! Deze houtblazers deinzen niet terug voor excentrieke uitdagingen. Met een groot palet aan klankkleuren brengen zij zeer diverse programma’s en dagen elkaar uit om alles uit hun instrumenten te halen. Fluit, hobo en fagot vormen geen gangbare trio-bezetting en dus is er niet veel repertoire voorhanden, maar dat brengt deze drie blazers zeker niet van streek, ze bewerken zelf de muziek die zij willen laten horen. De drie musici hebben elkaar gevonden in een voorliefde voor het verkennen van de grenzen van de klassieke muziek, de grenzen met andere muziekgenres en de grenzen van hun eigen instrumenten. In het programma Wind|Streken brengen zij een aantal ‘klassiekers’, gecombineerd met wereldmuziek, minimal en een vleugje jazz: Een ‘trioversie’ van Prokofievs’ Romeo & Julia, scheuren met Harlem Nocturne en de wereldse klanken van Kinan Azmeh. Maar ook in trance met Nymann & Loopstation, swingen met Benny Goodman, kippenvel in Bach’s Aus Liebe én een meezinger van Ramses Shaffy.

Voor vragen over boekingen stuur een bericht via contact


 

Musici

Marinda Kusters (1989) sloot haar Bachelor of Music in december 2012 af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij studeerde bij Abbie de Quant. Na haar studie zocht zij een andere manier van muziek maken op, namelijk in de basisscholen. In juni 2015 rondde zij dan ook de Opleiding Docent Muziek af, waardoor zij naast haar werkzaamheden als fluitiste, ook verbonden is als muziekdocent aan de Gemeentelijke Muziekschool Katwijk, de Muziekschool Amsterdam en stichting Het Leerorkest. Zij maakte al meerdere basisschoolvoorstellingen met verschillende ensembles en speelde in het Ricciotti Ensemble, wat haar verrijkte in het spelen van verschillende muziekstijlen en het verleggen van grenzen. Marinda speelt regelmatig in uiteenlopende orkesten en ensembles waaronder het Nederlands Blazers Ensemble.

Helmke Jansen (1988) rondde in het voorjaar van 2015 de Orkestmaster af bij Remco de Vries en Bart Schneemann aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Voor haar master-eindexamen ontving zij een onderscheiding. Regelmatig is Helmke als remplaçante betrokken bij diverse orkesten en ensembles, waaronder het Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook maakt zij deel uit van het Furore Blaaskwintet. Ze is actief als hobodocente bij de Muziekschool Katwijk en bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Naast haar werk als hoboïste en hobodocente is Helmke afgestudeerd orthopedagoge. De laatste jaren heeft zij zich naast het musiceren ook verder verdiept in het raakvlak tussen deze studieachtergronden. Dit resulteerde onder meer in een thesis over autisme, muziekperceptie en muziektherapie.

Thomas Dulfer (1993) begon zijn studie in 2013 bij Bram van Sambeek aan het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Naast de studie fagot heeft Thomas ook een bachelor behaald aan Amsterdam University College waar hij Biomedical Sciences heeft gestudeerd. De afgelopen jaren heeft hij bij diverse concoursen prijzen gewonnen waaronder een eerste prijs in de regionale finale van het Prinses Christina Concours en een eerste prijs bij het Fagotnetwerk. Ook heeft Thomas de Classic Young Master Award gewonnen wat hem een tweejarig begeleidingstraject opleverde als prijs. Thomas is regelmatig als remplaçant betrokken bij het Nederlands Blazers Ensemble en Het Balletorkest.

 

Terug