Hobodocente


95502833

Sinds 2011 geef ik les als hobodocente. Op het moment ben ik verbonden aan Muziekschool Katwijk en DUMS (De Utrechtse Muziekschool)
Lijk het jou ook leuk om hoboles bij mij te volgen? Stuur me dan even een berichtje via het contactformulier.

Mijn hele leven al ben ik gek op muziek maken: trommelen, blokfluit, zingen, ik vond als kind alles leuk wat met muziek te maken had. Maar toen ik op mijn 9e de hobo probeerde, was ik definitief verkocht: hobo is voor mij het allermooiste instrument dat er bestaat! Na een studie aan het conservatorium in Den Haag, geef ik nu zelf hoboles in Katwijk en in Utrecht. De lessen zijn er voor beginners maar ook voor gevorderden, iedereen die net als ik fan is van de hobo!

Sommige mensen zeggen dat hobo een heel moeilijk instrument is om te leren. Maar volgens mij is dat niet echt waar. Al binnen 1 les kunnen we samen een liedje spelen! We spelen in de les sowieso veel samen, want samen muziek maken is het leukst. Je leert al snel veel verschillende noten op hobo. Bij hobo denk je misschien vooral aan het spelen van klassieke muziek, maar er zijn allerlei andere muziekstijlen die op hobo ook net zo mooi klinken.
Met gevorderde leerlingen spreek ik samen door wat het lesdoel is en welke soort stukken of boeken daarbij passen. En natuurlijk zullen we ook dan veel samenspelen in de lessen.

Zelfs het allermooiste instrument, klinkt nog nét iets mooier als je samenspeelt!

Naast hobolessen heb ik tijdens mijn universitaire stage (Universiteit Leiden: Orthopedagogiek) ook lessen over (klassieke) muziek mogen verzorgen in het speciaal basisonderwijs. Lees hier meer over de combinatie van muziek en deze speciale doelgroep.